De beste Lightning wallets

lightning wallets

De Beste Lightning Wallets

Een Lightning wallet is software om Lightning betalingen meelightninghardware te verzenden en te ontvangen. Omdat het Lightning Netwerk boven op de Bitcoin blockchain is gebouwd bevatten Lightning wallets zowel een BTC saldo als een Lightning saldo. Wanneer je een betalingskanaal opent zal een bedrag van je BTC saldo naar je Lightning saldo verplaatsen. Nu kan een ongelimiteerd aantal transacties gemaakt worden tussen jou en degene aan de andere kant van het kanaal. Je kan ook transacties versturen naar en transacties ontvangen van alle anderen die met het netwerk verbonden zijn zolang er een kanaal open is.


Lightning wallets en Lightning Nodes
Lijst met Lightning wallets
Lightning hardware nodes
Lightning hardware wallets
Algemene Lightning hardware
Informatie over het Lightning Netwerk

 

Lightning wallets en Lightning nodes

lightning nodes

Lightning Nodes

Voor sommige wallets moet je een node hebben draaien. Bij andere wallets kan je met de node van de wallet provider verbinden. Een Lightning node draait bovenop een Bitcoin full node dus om een Lightning node op te zetten moet je eerst een Bitcoin full node opzetten en je Lightning node hieraan verbinden. Je kan kiezen tussen drie implementaties van Lightning: LND, Eclair of C-Lightning. Het draaien van een node zal je niet alleen volledige beschikking over je eigen geld geven. Het zal ook de gelegenheid geven om wat extra te verdienen aan fees voor het doorsturen van transacties.

Lijst met Lightning wallets

Er zijn verschillende Lightning wallets beschikbaar voor main net. Nodes moeten non-stop online zijn om diefstal te voorkomen waarbij een oude versie naar de blockchain wordt verzonden bij het sluiten van een kanaal. Dit zal in de toekomst voorkomen worden door zogenaamde wacht torens die de blockchain constant in de gaten houden. Sommige wallets kunnen daarom alleen nog maar gebruikt worden om transacties mee the verzenden en nog niet om te ontvangen. Dit zal uiteraard veranderen wanneer de technologie die nodig is beschikbaar komt. Dit zijn de beste Lightning wallets van dit moment:

Eclair Lightning Wallet

eclair lightning walletEclair is een simpele lichtgewicht Lightning wallet voor Android en dus verkrijgbaar in de app store. Op dit moment kan deze wallet alleen maar gebruikt worden om betalingen mee te maken. Ontvangen zal in de toekomst mogelijk worden wanneer de technologie er klaar voor is. Je kan met de ACINQ node verbinden wanneer je goed verbonden wil zijn of met een andere node naar keuze.

LND Thin Wallet

lnd lightning walletDeĀ LND Thin Wallet is beschikbaar voor Android. Je kan hiermee zowel betalingen versturen als ontvangen. Om deze wallet te kunnen gebruiken moet je een Lightning node hebben draaien op een ander apparaat en hiermee verbinden. Wanneer je jouw eigen node hebt draaien of je wil er een opzetten is dit een goede wallet.

Lightning Wallet

lightning walletLightning Wallet is een Android wallet waarmee je zowel kan versturen als ontvangen. Omdat wacht torens nog niet gebruikt kunnen worden moet je online zijn om offchain betalingen te kunnen ontvangen. Deze wallet is een zogenaamde ‘stand alone’ wallet die draait op een SPV node. Je hoeft dus niet op een 3e partij te vertrouwen.