Algemene informatie over het Lightning Netwerk en een lijst van winkels waar je met Lightning kan betalen

lightning geaccepteerd

Lightning Geaccepteerd!

Het Lightning Netwerk is een nieuw betalingssysteem dat islightninghardware gebaseerd op Bitcoin. Lightning wordt al op veel plaatsen geaccepteerd, de lijst met winkels die Lightning accepteren groeit snel. Het is te verwachten dat Lightning in de toekomst de dominante betalingsmethode wordt. Het is gedecentraliseerd en zal alle andere betaal methoden overtroeven omdat het snel, extreem goedkoop en programmeerbaar is.

 

 

 


Wat is het Lightning Netwerk?
Waarom zou je het Lightning Netwerk gebruiken?
Waarom zou ik Lightning accepteren voor mijn business?
Interesante mogelijkheden met het Lightning Netwerk
Lijst van winkels waar je met Lightning kan betalen
Hardware voor het Lightning Netwerk
Voor geïnstalleerde Lightning hardware nodes
De beste Lightning hardware wallets

Wat is het Lightning Netwerk?

lightning netwerk

Het Lightning Netwerk

Het Lightning Netwerk? is een betalingssysteem gebaseerd op Bitcoin dat bestaat uit betalingskanalen. Betalingskanalen kunnen geopend worden door een Bitcoin transactie te creëren die nog niet naar de blockchain verzonden is. Hierdoor kan het saldo tussen de deelnemers in het betalingskanaal geüpdatet worden zonder dat het op de blockchain geregistreerd wordt. Het zal pas vereffent worden wanneer het kanaal gesloten wordt. De transactie wordt dan naar de blockchain gestuurd.

Simpele smart contracten zorgen ervoor dat alles volgens de regels van het netwerk verloopt. Wanneer iemand zich niet aan de regels houdt zal de transactie naar de blockchain gestuurd worden. Zijn tegenpartij ontvangt dan het saldo van beiden als straf. Dit betekent dat de blockchain alleen wordt gebruikt voor uiteindelijke vereffening of als een soort rechtbank wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Op deze manier kan een gigantische capaciteit bereikt worden tegen minimale kosten.

Door betalingskanalen te verbinden ontstaat een netwerk


Betalingskanalen kunnen ook tegenover elkaar geupdate worden. Hierdoor ontstaat een netwerk waarin iedereen transacties naar elkaar kan maken. Wanneer twee nodes niet direct met elkaar verbonden zijn, zal de betaling een route via andere nodes zoeken. Deze nodes ontvangen een kleine fee voor de geleverde service. In het Lightning wordt ‘onion routing’ gebruikt. Dit betekent dat nodes die een betaling doorsturen alleen kunnen zien van wie ze de transactie ontvangen en aan wie ze hem afleven. Ze weten dus niet wie de originele zender of de uiteindelijke ontvanger is. Lightning is dus anoniem.

Voor meer technische inzichten lees:

LIGHTNING PAPER.

Waarom zou je het Lightning Netwerk willen gebruiken?

waarom zou je lightning netwerk gebruiken

Waarom zou je het Lightning Netwerk gebruiken?

 

 

Het Lightning Netwerk is het beste gedecentraliseerde netwerk voor dagelijkse betalingen en je kan gewoon Bitcoin gebruiken: De meest geaccepteerde cryptocurrency.

 

Lightning is de beste optie want het is:

 

 

 

 

  • Direct
  • Extreem lage transactie kosten
  • Veilig
  • Prive
  • Geen tussenpersoon
  • Geen fraude
  • Onmogelijk te censureren

Waarom zou ik Lightning accepteren voor mijn business?

accepteer lightning

Accepteer Lightning!

Het Lightning Netwerk is de enige cryptocurrency die op te schalen is zonder de eigenschappen van het netwerk aan te tasten. Bovendien voldoet het aan alle eisen van de gebruiker. Lightning is veruit de meest belovende kandidaat om de wereldwijde standaard voor dagelijkse betalingen te worden. Wanneer je er in een vroeg stadium mee aan de slag gaat zal je ervoor beloond worden.


Wanneer je erin slaagt een hoog volume aan betalingsverkeer aan te trekken zal je niet alleen aan je originele business model verdienen. Je zal ook fees ontvangen voor het doorsturen van externe transacties. Bovendien zal je net als met Bitcoin enorm besparen op fraude en administratie kosten. Lightning betalingen zijn permanent en ‘charge backs’ zijn dus niet mogelijk. Je kan een payment processor gebruiken om de ontvangen bitcoins direct (gedeeltelijk) in de fiat valuta naar keuze om te wisselen wanneer je bitcoin te volatiel vindt. Denk er  wel aan dat de volatiliteit van bitcoin vooral omhoog is.

Lightning heeft een sterke en fanatieke gemeenschap. Wanneer je adverteert dat je Lightning accepteert op deze website of bijvoorbeeld op de r/bitcoin Reddit en het Bitcointalk forum zal je er zeker extra klanten bij krijgen. Velen zullen alleen al voor jouw bedrijf kiezen om met Lightning te kunnen betalen.

Interesante mogelijkheden met het Lightning Netwerk

bitcoin lightning netwerk

Het Bitcoin Lightning Netwerk

Door met Lightning aan de slag te gaan worden ineens hele interessante dingen mogelijk die eerst niet mogelijk waren. Extreem kleine micro transacties kunnen verstuurd worden. Zelfs het ‘streamen’ van geld wordt mogelijk. Ook kan een gemeenschap een bepaalde uitkomst bepalen: Rankings kunnen bijvoorbeeld bepaald worden aan de hand van het aantal Satoshi’s dat de gemeenschap naar een bepaalde deelnemer stuurt. Ook spam kan voorkomen worden door een zeer klein bedrag te vragen om een email te versturen.


Hier komt nog eens bij dat Lightning apps (Lapps) gecreëerd kunnen worden door swaps, simpele smart contracten en Lightning transacties te combineren. In het begin zal de techniek vooral gebruikt worden voor gedecentraliseerde exchanges, computer spelletjes en om te gokken. Later zullen meer gecompliceerde applicaties op de markt komen. Uiteindelijk heeft het zelfs de potentie om smart contract platforms als Ethereum te vervangen.

Lijst met winkels waar je men Lightning kan betalen:

Koop beltegoed en giftcards met Lightning

koop beltegoed met lightningBij BITREFILL kan je beltegoed kopen en betalen met Lightning. Bitrefill is verbonden met meer dan 600 providers in meer dan 150 verschillende landen. Je kan dus bijna overal ter wereld je telefoon opwaarderen op deze manier. Bitrefill werkt gemakkelijk en snel. Je beltegoed staat er binnen een paar minuten op. Behalve je telefoon opwaarderen kan je ook Amazon gift cards, gift cards voor hotel boekingen en gift cards voor vliegreizen kopen met Lightning. Daarnaast kan je ook nog eens Skype en Viber dollars kopen.

Betaal anoniem voor VPN met Lightning

betaal voor vpn met lightningTORGUARD is een gerespecteerde VPN service en accepteerd al een tijdje cryptocurrencies, sinds kort ook Lightning. Wanneer je met Lightning afrekent voeg je een extra dimensie van anonimiteit toe omdat je in ieder geval geen sporen achter laat via je betaling. Koop VPN van een goede provider en betaal via het Lightning Netwerk!

Koop gedecentraliseerde domeinnamen met Lightning

koop gedecentraliseerde domeinnamen met lightningBij PEERNAME kan je gedecentraliseerde domeinnamen kopen en betalen met Lightning. Extensies als .bit, .coin, .eth, .lib, .bazar, .emc and .onion zijn verkrijgbaar. Deze extensies zijn gebruikt voor blockchain gebaseerde domeinnamen van Namecoin, Emercoin, NXT en Ethereum. Koop censuur bestande domeinnamen en betaal met Lightning!

Koop een cryptosteel met Lightning

koop cryptosteel met lightningBij BILLFODL kan je een onvernietigbaar roestvrij plaatje kopen om je private keys op te bewaren. Zowel standaard private keys als backup seeds tot 24 woorden kunnen hierop vereeuwigd worden. Bij Billfodl kan je een cryptosteel van de hoogste kwaliteit kopen en betalen met Lightning

Koop en verhandel goud met Lightning

koop en verhandel goud met lightningVAULTORO is een exchange waar goud en Bitcoin, de twee meest inflatie proef beleggingen verhandeld kunnen worden. Goud kan worden gekocht en opgeslagen in een verzekerde kluis waar een periodieke audit je zeker stelt dat het ook echt aanwezig is. De service van Vaultoro is perfect om het potentieel van Bitcoin en de stabiliteit van goud op een perfecte manier te combineren.

Koop goud en zilver coins met Lightning

koop gouden en zilveren munten lightningBij BITGILD kan je gouden en zilveren coins kopen en betalen met Lightning. Fysiek goud en zilver zijn een perfecte aanvulling op een Bitcoin investering en zal de volatiliteit van je totale portfolio verminderen. Dit terwijl het nog steed inflatie proef is. Goud en zilver kunnen internationaal bezorgt worden. De verzending is verzekerd door Bitgild.

Koop ‘The Bitcoin Standard’ of Bitcoin Cash WC papier met Lightning

koop the bitcoin standard met lightningBij MOONSTUFF kan je Bitcoin gerelateerde verzamel goederen kopen. Je kan hier onder andere Bitcoin Cash WC papier en het super interessante boek ‘The Bitcoin Standard’ geschreven door Saifedean Ammous kopen en betalen met Lightning. The Bitcoin Standard is een ‘must read’ voor elke bitcoiner. Er is nu een manier om het met Lightning te kopen!

Koop Bitcoin shirts, hoeden, bekers en handdoeken met Lightning

Bij BITCOINSHIRT.CO kan je Bitcoin gerelateerde producten zoals shirts, hoeden, bekers, rugtassen, telefoon hoesjes, posters en handdoeken kopen. Je kan zowel met Bitcoin als met Lightning betalen en de producten kunnen wereldwijd geleverd worden. Laat zien hoeveel je van Bitcoin houd door jezelf in een Bitcoin shirt te steken en betaal met Lightning!

Koop digitale producten zoals e-boeken en films en betaal met Lightning

koop digitale goederen met lightningBij CoinMall kan je digitale goederen en services kopen en betalen met Lightning. Coinmall is een marktplaats voor digitale goederen. Dit betekent dat je ook goederen te koop aan kan bieden. Lightning betalingen zijn perfect voor dit doeleinde, want het is snel en chargebacks zijn niet mogelijk.

Betaal of wordt betaald met Lightning op Neverfiat

lightning netwerk marktplaatsWanneer je koopt of verkoopt op de online marktplaats genaamd NEVERFIAT kan je betalen of betaald worden via het Lightning Netwerk. Neverfiat is een online marktplaats voor consumenten goederen. Alleen cryptocurrencies kunnen worden gebruikt en wereldwijde levering is mogelijk.

Koop computer spellen met Lightning

koop computer spelletjes met lightningBij Joltfun kan je jouw favoriete computer spelletje kopen en betalen met Lightning. Joltfun heeft meer dan 1000 verschillende spelletjes te koop. Deze spellen zijn geschikt voor Steam, Origin, Uplay, Battle.net, Xbox Live en Rockstar. Zowel Bitcoin als Lightning wordt geaccepteerd.

Heb webcam sex en betaal anoniem met Lightning om privacy te garanderen

betaal anoniem voor webcam sex met lightningWanneer je vaak webcam sex hebt is privacy zeer belangrijk. De betalingswijze die je kiest is erg belangrijk wanneer je jouw privacy wil beschermen. De provider kan jouw online activiteiten lekken en jouw hobby kan publiek bekend worden. Livejasmine is de grootste erotische webcam service van de wereld en je kan anoniem betalen met Lightning!