Teken voor transacties met een Lightning hardware wallet en verbeter de beveiliging

lightning hardware walletWanneer je het Lightning Netwerk gebruikt ben je met geld bezig en is beveiliging duslightninghardware een belangrijke zaak. Omdat Lightning van nature online en realtime is zullen eerste generatie Lightning hardware wallets waarschijnlijk alleen in staat zijn bepaalde acties zoals een betaling maken of een kanaal sluiten kunnen beveiligen. Dit zal het risico van diefstal flink verminderen, maar niet honderd procent uitsluiten. Hoe dan ook: Een Lightning hardware wallet zal de beveiliging van het geld dat je in het Lightning Netwerk gebruikt significant verbeteren.

Wat is een hardware wallet?
Waarom zou ik een Lightning hardware wallet gebruiken?
Koop een Lightning hardware wallet
Informatie over Lightning hardware

Wat is een hardware wallet?

wat is een hardware wallet

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaat waarmee je private keys kan aanmaken in een beveiligde omgeving en wallets voor Bitcoin en andere cryptocurrencies kan creëren. Het apparaat kan transacties aanmaken in een beveiligde omgeving en ze online verzenden zonder de private key vrij te geven. Dit betekent dat je online over jouw coins kan beschikken terwijl je keys veilig offline blijven.

Omdat een private key uniek is en jij de enige bent die er controle over heeft kan je er jouw eigendom of indentiteit mee aantonen. Deze functie kan gebruikt worden om voor een bepaalde actie te tekenen of toegang te krijgen tot een bepaald platform of tot bepaalde beveiligde documenten. De digitale handtekening bewijst aan het systeem dat jij de enige bent die getekend kan hebben. 

Deze handtekeningen kunnen ook gebruikt worden in het Lightning Netwerk. Je kan voor je node of wallet instellen om een bepaalde actie alleen uit te voeren wanneer je er via je hardware wallet voor getekend hebt. Dit betekent dat je transacties kan doorsturen en fees ontvangen binnen de beveiliging van het Lightning Netwerk zelf, maar om geld je wallet uit te sturen is een handtekening nodig. Dit dus kan dan dus niet gedaan worden door een hacker die inbreekt op je computer. 

Waarom zou ik een Lightning hardware wallet gebruiken?

veilig gebruik van Lightning

Veilig gebruik van Lightning

Wanneer je het Lightning Netwerk wil gebruiken zijn klassieke beveiligingsmethoden zoals cold storage niet mogelijk, omdat er dan geen interactie met het netwerk kan zijn. Dit vergroot het risico van diefstal binnen het Lightning Netwerk. Wanneer je alleen micro transactions verstuurt is dit niet zo’n ramp, maar als je liquiditeit aan het netwerk levert of een commerciële node draait waar grotere bedragen in omgaat is het wel een probleem.

Het rendement op fees is niet zo groot dus moet het risico zoveel mogelijk beperkt worden om een goede risk / reward ratio te behalen. Het zou immers zonde zijn wanneer je een paar procent rendement behaalt door meer dan een jaar transacties door te sturen en dan alles kwijt raakt in een hack. Wanneer een node is opgezet om automatisch transacties door te sturen terwijl er met een hardware wallet getekend moet worden om geld van de wallet af te halen is het veel minder waarschijnlijk dat dit ooit gebeurd. 

Koop een Lightning hardware wallet

Wanneer je een Lightning hardware wallet wil kopen is het belangrijk degene te kiezen die het meest voorop loopt met innovatie want 100% beveiliging in het Lightning Netwerk is voorlopig nog niet haalbaar. Het doel is dus om de 100% zo dicht mogelijk te benaderen,  het meest innovatieve bedrijf kan dit het beste waarmaken. Op dit moment is er nog geen Lightning hardware wallet beschikbaar. Trezor en Bitbox zijn actief bezig om deze technologie te ontwikkelen en zullen er dus waarschijnlijk het eerst mee op de markt komen.