Ben je eigen bank met een Lightning hardware node

lightning hardware nodeEen Lightning hardware node is een Lightning node dat draait op gespecialiseerdelightninghardware hardware. Omdat de hardware puur en alleen is uitgerust om de Lightning node te draaien is het super veilig en efficient. Bovendien zit het niet je andere activiteiten op je persoonlijke computer in de weg. Een Lightning hardware node kan zowel onchain als offchain transacties verifiëren. Elke wallet die je aan deze node koppelt kan volledig zelfstandig functioneren en geld verdienen door transacties door te sturen. 

Wat is een Lightning node?
Een Lightning hardware node
Koop een voorgeprogrammeerde Lightning hardware node
Zelf een Lightning hardware node maken
Lightning hardware

Wat is een Lightning node?

wat is een lightning node

Wat is een Lightning node?

Een Lightning node is een software pakket dat met het Lightning Netwerk communiceert en waaraan een Lightning wallet gekoppeld kan worden. Een Lightning kanaal is eigenlijk een nog niet verzonden bitcoin transactie dat naar de blockchain wordt gestuurd wanneer het kanaal gesloten wordt. Dit betekend dat een Lightning node aan een Bitcoin full node dient te zijn gekoppeld om volledig te kunnen functioneren.

Dus een Lightning node moet bovenop een Bitcoin full node geïnstalleerd worden. Bitcoin Core is de beste en meest gebruikte Bitcoin full node implementatie. Lightning zal de decentralisatie en veerkracht van Bitcoin en de zelfstandigheid van Bitcoin gebruikers verbeteren omdat het aantrekkelijker wordt om een full node te draaien.

Een Lightning node is software om betalingen te maken met andere deelnemers van het Lightning Netwerk en transacties van derden door te sturen. Er zijn 3 implementaties van Lightning: C-Lightning, Acinq en Lightning Labs. Dezelfde standaards zijn gebruikt bij deze implementaties, dus ze zijn allemaal compatibel met elkaar. Wanneer de software is geïnstalleerd kan je de settings goed afstellen en verbinden met het Lightning Netwerk.

Een Lightning Hardware Node

Je kan een Lightning node op je computer of laptop installeren, maar omdat de node altijd online moet zijn en de informatie gevaar loopt door hackers of malware gestolen te worden is het beter om het op een gespecialiseerd apparaat te doen. Bovendien is het veel gemakkelijker voor niet-technische personen omdat de software al voorgeprogrammeerd is. Plug en play nodes waar de consument niets meer aan hoeft te doen zijn al verkrijgbaar, technische kennis is dus niet nodig. Daar komt nog eens bij dat het apparaat niet meer zal verbruiken dan strikt noodzakelijk is om de software te draaien. Hierdoor zal het op termijn in de stroom kosten zal gaan schelen.

Koop een voorgeprogrammeerde Lightning hardware node 

Een voorgeprogrammeerde Lightning node is de makkelijkste manier om zelf een node te hosten. Je hoeft je niet door een enorm setup proces heen te worstelen en je hebt geen technische kennis nodig. Het is eigenlijk best gemakkelijk: Order het apparaat, plug en play en maak deel uit van het Lightning Netwerk terwijl je ook nog het framewerk van Bitcoin versterkt!

Casa Node

casa lightning nodeDe Casa Node was een van de eerste hardware nodes voor Lightning die op de markt kwam. Casa is een bedrijf dat key management oplossingen voor Bitcoin holdlers verzorgt. Ze helpen hun klanten om grote bedragen in cryptocurrencies op te slaan. Casa heeft in het geheim de Casa Node ontwikkeld zonder enige hype te veroorzaken. De eerste batch was uitverkocht in no-time. Je kan nu een pre-order maken en het apparaat zal binnen een paar maanden geleverd worden.

De Casa Node is gebouwd met een Raspberry Pi en een 1TB hard drive, dus er is genoeg vrije ruimte voor toekomstige groei van de blockchain. De Bitcoin blockchain en alle benodigde software is al gedownload. Je kan hem direct gebruiken nadat je hem via een paar simpele stappen ingesteld hebt.

Lightning In A Box

lightning in a boxLightning In A Box is een voor geïnstalleerde Bitcoin + Lightning node vooral bedoeld voor het bedrijfsleven. Naast een Bitcoin full node en een Lightning node is ook de software van BTCPayServer geïnstalleerd op dit apparaat. Hierdoor kan je gemakkelijk Bitcoin en Lightning accepteren zonder op een 3e partij te hoeven vertrouwen. De Lightning In A Box kost momenteel 399 USD en is vooral geschikt voor bedrijven.

Maak zelf een Lightning hardware node

Je kan zelf een Lightning hardware node maken van een Raspberry Pi. De Bitcoin full node en de Lightning node kunnen op het apparaat geïnstalleerd worden. De beste manier om dit te doen is met de RaspiBlitz software. Je kan het downloaden van Github en importeren in de Raspberry Pi met een SD card. De software is open source en de beste hardcore Lightning devs werken eraan en organiseren Lightning hack days. Op deze hack days kan je een eigen RaspiBlitz bouwen of er een kopen.

Wanneer je zelf een RaspiBlitz op wil zetten moet je eerst wat electronica bestellen. Deze items heb je nodig:

RaspBerry Pi 3
Micro SD-Card 16GB
-Voeding voor de RaspBerry Pi
1 TB harddrive
Case for RaspBerry Pi
LCD display

Je kan kiezen tussen een Bitcoin of een Litecoin node en DEZE instructies volgen om de software te installeren. Wanneer je alles hebt ingesteld ben je klaar om met het Lightning Netwerk aan de slag te gaan!