Het Lightning Netwerk zal Bitcoin extra weerbaar maken door de groei van het aantal full nodes

Bitcoin sterker door meer full nodes

full nodes

full nodes maken het Bitcoin netwerk sterker

Het Bitcoin netwerk is nog geen tien jaar oud enlightninghardware het aantal gebruikers groeit snel. Door deze groei wordt het netwerk steeds sterker en weerbaarder. Met elke gebruiker die erbij komt wordt de software namelijk verder verspreid over de wereld en om het netwerk te vernietigen moet de software op de computer van alle gebruiker vernietigd worden. Toch zijn de full nodes het belangrijkste. De full nodes zijn de steunpilaren van het netwerk, dus geeft het aantal full nodes aan hoe weerbaar het netwerk is.

 

 


Het belang van full nodes
Een full node levert momenteel niets op
Een Lightning node vereist een Bitcoin node
Lightning zal node eigenaren financieel belonen
Een Lightning node zal voor iedereen beschikbaar komen
Hardware voor het Lightning netwerk

Het belang van full nodes

 

full node weerbaarheid

Een full node verbeterd de weerbaarheid van het Bitcoin netwerk

Een groter aantal full nodes maakt het netwerk niet alleen sterker omdat er meer nodes aangevallen moeten worden om het netwerk te beschadigen. Het beschermt ook tegen een aanval van binnenuit door mijners die controle over het netwerk willen. Het voegt een extra dimensie van decentralisatie toe. Bij de upgrade naar Segwit doormiddel van de UASF en bij het afzeggen van S2X hebben de gebruikers een macht greep van de mijners voorkomen door te stemmen met hun full nodes.

Wanneer de meerderheid van de full nodes aan een bepaalde upgrade weigert mee te doen zal de nieuwe coin op minder plaatsen geaccepteerd worden en dus minder waard zijn dan de originele coin. Hierdoor zullen de mijners die achter deze upgrade staan geld verliezen wanneer ze de nieuwe coin toch blijven mijnen. Door terug te gaan naar de originele software zullen ze het meeste verdienen.

Dit zal mijners terug naar de originele software drijven en het originele netwerk zal meer hashing power krijgen, zelfs als de meerderheid van de mijners in de eerste instantie voor de upgrade was. Mijners zijn niet dom en weten van tevoren dat ze geld zullen verliezen wanneer ze de coin met minder full nodes gaan mijnen. Daardoor wisselen ze al voor dat de upgrade plaats vindt. We hebben dit in de praktijk zien gebeuren bij de Segwit upgrade en later ook wanneer S2X werd afgezegd.

Een full node levert momenteel niets op

 

financiële voordelen full node

Een full node geeft momenteel geen financiële voordelen

Een Bitcoin full node kost elektriciteit en data terwijl het financieel gezien niets oplevert. Hoewel een full node zeggenschap over je eigen geld geeft omdat je alle transacties zelf kan verifiëren is het voor veel gebruikers de kosten en moeite niet waard.

De Core devs doen er alles aan om het gebruik van een full node zo goedkoop en gemakkelijk mogelijk te maken, maar helaas zullen sommige kosten altijd blijven bestaan.

Een Lightning Node vereist een Bitcoin node

Het Lightning netwerk is gebouwd op het Bitcoin netwerk. Een Lightning kanaal is een Bitcoin transactie dat nog niet naar de blockchain verzonden is. De deelnemers in het kanaal kunnen het saldo in deze transactie onder elkaar updaten. Daarom is een Bitcoin node nodig om een Lightning node volledig te laten functioneren. Een Lightning node is eigenlijk een Bitcoin full node met de extra Lightning software geïnstalleerd.

Lightning zal node eigenaren financieel belonen

 

Lightning zal node eigenaren financieel belonen

Lightning zal node eigenaren financieel belonen

Wanneer je een Lightning node hebt kan je transacties in het netwerk doorsturen en hier een kleine fee voor krijgen. Hoewel het kleine fees zijn kan je toch leuk verdienen wanneer er een relevant aantal transacties door je node gaat. Dit maakt het hebben van een Lightning node financieel aantrekkelijk. Mensen die verwachten dat hun node veel verbindingen zal hebben omdat ze een veel gebruikte service verzorgen of omdat ze speciaal voor de fees strategische kanalen gaan openen worden nu gedwongen een full node op te zetten.

De adoptie van Lightning gaat momenteel exponentieel en elke serieuze speler zal financieel het beste af zijn door een eigen node op te zetten en fees te verzamelen naast hun basis activiteiten. Dit zal waarschijnlijk een exponentiële groei in het aantal full nodes verzorgen en het gehele Bitcoin netwerk sterker en weerbaarder maken.

Een Lightning node zal voor iedereen beschikbaar komen

Sinds deze maand beginnen de eerste Lightning hardware nodes uit te komen. Casa kwam met de Casa Lightning Node en op de Lightning Hackday werd de RaspiBlitz gepresenteerd. De RaspiBlitz is een Lightning node op een Raspberry Pi. Je kan er een zelf maken of een voor geïnstalleerd apparaat bestellen. Het is te verwachten dat nog veel meer Lightning hardware nodes op de markt zullen komen in de komende jaren.

Een Lightning hardware node maakt het gemakkelijk voor niet technische personen om een Lightning node te draaien. Wanneer deze apparaten goedkoper worden en op meerdere plaatsen beschikbaar komen door massa productie zullen ze de markt verzadigen en nog meer full nodes verspreiden over de gehele aardbol. Dit zal het Bitcoin netwerk enorm versterken en het weerbaarder dan ooit maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *