MENU

Neem deel in het Lightning Netwerk met gespecialiseerde Lightning hardware

lightning hardwareGespecialiseerde Lightning hardware maakt het mogelijk oplightninghardware een optimale manier in het Lightning Netwerk deel te nemen terwijl je van alle voordelen kunt profiteren. Een Bitcoin full node, een Lightning node en een Lightning wallet kunnen perfect op een persoonlijke computer of laptop draaien, maar dit kost meer en is niet erg gebruiksvriendelijk. Lightning hardware kan deze activiteiten van je persoonlijke computer afhalen en je elektriciteit en moeite besparen.

Wat is het Lightning Netwerk?
Verschillende manieren om in het Lightning Netwerk deel te nemen
De voordelen van Lightning hardware

Wat is het Lightning Netwerk?

lightning netwerk

Lightning Netwerk

Het Lightning Netwerk is een netwerk voor micro-betalingen bovenop de Bitcoin blockchain. Op de Bitcoin blockchain worden alle betalingen geregistreerd en voor altijd bewaard. Lightning betalingen gebeuren buiten de blockchain, alleen uiteindelijke vereffening vindt op de blockchain plaats. Extra toepassingen zijn hierdoor mogelijk terwijl het enorme beveiligingsniveau van Bitcoin intact blijft en echte bitcoins kunnen worden gebruikt. 

Bitcoin is de kern van het ‘internet of money’ en Lightning is een tweede laag vergelijkbaar met TCP/IP. Lightning zal snelle transacties, het streamen van geld en directe swaps mogelijk maken. Ook is het de basis voor gedecentraliseerde marktplaatsen en applicaties. Extra lagen met bijkomende toepassingen zullen bovenop Lightning gebouwd worden en voor nog meer toepassingen zorgen!

Verschillende manieren om in het Lightning Netwerk deel te nemen

Er zijn verschillende manieren en redenen om in het Lightning Netwerk deel te nemen. Consumenten kunnen anonieme en snelle transacties versturen, ondernemers kunnen betalingen ontvangen zonder zich zorgen te maken over censuur en fraude, node eigenaren kunnen geld verdienen door transacties door te sturen en financiële instituties kunnen verdienen door liquiditeit te verzorgen en onchain bitcoins voor offchain bitcoins te swappen.

De voordelen van Lightning hardware

lightning hardware apparaatVoor iedere mogelijke deelnemer zijn er grote voordelen te behalen door je eigen software te draaien. Omdat de software constant met het netwerk verbonden moet zijn moet de hardware waar het op draait altijd aan staan om volledig functioneel te zijn. Wanneer het apparaat waar je de Lightning software op draait niet online is kan je de staat van je betalingskanalen niet zelf controleren en ben je afhankelijk van 3e partijen (watch towers). Bovendien kan je dan ook geen transacties doorsturen waarvoor je een fee ontvangt en dus geld verdient.

Een gespecialiseerd Lightning hardware apparaat is de beste optie. Ten eerste omdat je veel minder elektriciteit zal gebruiken wanneer je persoonlijke computer niet full time aan hoeft te blijven. Ten tweede kan je computer traag worden of oververhit raken omdat de software vrij veel vermogen vraagt. Bovendien is het risico op virussen of malware veel kleiner wanneer het apparaat alleen gebruikt wordt om met het Lightning Netwerk te verbinden, dus je bitcoins zijn veel veiliger.

Lightning hardware Node

Een Lightning node moet bovenop een Bitcoin full node geïnstalleerd worden en eigenlijk altijd online zijn. Een Lightning hardware node is een hardware apparaat waarop een full node en een Lightning node zijn geïnstalleerd. Deze node kan gebruikt worden om een Lightning wallet aan te verbinden en om betalingen door te sturen. Een Lightning hardware node maakt het mogelijk zelf je betalingen te valideren en geld te verdienen door betalingen van anderen door te sturen op een veilige manier. Lees meer…………

Lightning hardware wallet

Een Lightning hardware wallet is een hardware apparaat dat het voor de gebruiker mogelijk maakt in een veilige omgeving te tekenen voor alle acties in het Lightning Netwerk. Dit verkleint de kans dat hackers of andere kwaadwillenden jouw bitcoins versturen ofwel stelen. Nu zijn hardware wallets al populaire apparaten en ze zullen in de toekomst ook gebruikt worden om veilig in het Lightning Netwerk deel te nemen Lees meer…………